Seiko 5 Sports Heritage Design Re-creation

Seiko 5 Sports, poprvé vytvořené v roce 1968, od té doby přináší odolné a spolehlivé mechanické hodinky milovníkům hodinek po celém světě. Inspirován první kolekcí, Seiko 5 Sports obnovuje kolekci s přesným obnovením jejích historických původů.

V modrošedé 'popelově modré' barvě popularizované originálem si pod svým zakřiveným sklem zachovává stejnou vintage estetiku. Tvar a velikost pouzdra byly vytvořeny co nejpřesněji, ale s vylepšenými výstupky a korunkou pro funkčnost. Náramek má pevné články, které připomínají retro vzhled originálu, a zároveň je dodáván s koženým řemínkem ve stylu '68. Tento Seiko 5 Sports je poháněn vlastním automatickým strojkem 4R36 a má rezervu chodu 40 hodin.

Seiko 5 Sports je známé pro více než padesát let spolehlivosti, odolnosti, výkonu a hodnoty. ''5'' představuje původních pět klíčových funkcí každého Seiko 5, který je dnes stále přítomen: automatický strojek, zobrazení data dne, voděodolnost, zapuštěná korunka a odolné pouzdro a náramek.

Hodinky jsou dodávány ve speciálně navržené krabičce, která evokuje vintage atmosféru doby, kdy se zrodily původní hodinky Seiko 5 Sports. Dalším speciálním prvkem limitované edice je sportovní retro kožený řemínek připomínající dobu, kdy byl původní model populární.

Kalibr 4R36
Pohon: Automatický
Frekvence: 21 600 vibrací za hodinu (6 kmitů za sekundu)
Rezerva chodu: cca 41 hodin
Počet kamenů: 24
Odolnost vůči magnetizmu: 4 800 A/m


Specifikace:
Pouzdro a tah z nerezové oceli
Trojitá překlápěcí spona s uvolňovacími tlačítky
Zakřivené sklíčko Hardlex
Šroubovací zadní dýnko
Voděodolnost: 100 m
Průměr: 38,5 mm, výška 12,4 mm
Limitovaná edice: 9 999 kusů (pro každou referenci)

Odkaz na hodinky zde: